ILLW 2024 17 – 18 Augustus

International Lighthouse Lightship Weekend 2024

Op 17 en 18 augustus gaan zendamateurs van de VRZA Helderland weer meedoen aan dit jaarlijks terugkerend evenement. Overal ter wereld zullen er vuurtorens en lichtschepen in de ether komen om radioverbindingen te maken. Met andere vuurtorens en met andere radio amateurs. Traditioneel doen wij als afdeling Helderland van de Vereniging Radio Zend Amateurs dit vanaf het Museum Lichtschip Texel, alwaar wij steeds gastvrij worden ontvangen door de mensen van de Stichting Historie der Kustverlichting. Voor dit evenement zullen de speciale roepletters PA6LST gebruikt worden vanuit de radiohut van de Texel. Een mooie promotie van de radiohobby maar ook voor dit prachtig  rerestaureerde schip, afgemeerd in de Museumhaven Willemsoord op de voormalige Rijkswerf in Den Helder.


Het lichtschip is normaliter in de periode 1 april t/m 31 oktober geopend voor bezoekers op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:30 uur en 16:00. Meer hierover op www.lichtschip-texel.nl
Tijdens het Lighthouse weekend zijn geinteresseerden in de radiohobby welkom. Een kleine donatie in de pot van het lichtschip wordt gewaardeerd.

Peter PA3CPI,
VRZA Helderland

Reacties zijn gesloten.